RULLEKAKE MED SYLTETØY

 

Hei alle sammen. Lenge siden sist. Beklager for lite oppdatering i det siste. Men vi har ikke glemt bloggen helt.. Vi har en veldig god nyhet, og det er at vi har MANGE nye innlegg pågang. Det er bare det at vi må skrive innleggene ferdige. Så Gled dere :) Vi har fått oss Instagram, følg oss på @spatulablog.


Tilbake til oppskriften:
Rullekake er raskt og enkelt å lage. Du kan erstatte bringebærsyltetøy (som jeg har brukt i denne oppskiften), med sjokoladekrem, eplemost eller annet syltetøy. Det er en veldig praktisk dessert, som du kan både ta frem i selskaper, eller bare til kaffe og teen. Dessuten kan den stå i fryseren, og da er det en lettvindt måte og servere noen gjester på. For å oppnå det aller beste resultatet, følg oppskriften nøye. 

 

Ingredienser til sukkerbrødet:

  • 3 egg
  • 1 dl sukker
  • 1/4 ts bakepulver

Ingredienser til fyllet:

  • 5 ss bringebær syltetøy

 

Slik gjør du:

Legg eggene og sukkeret i en bolle. 

Pisk det til eggedosis. Det skal piskes så lenge til du greier å stave "ole" med eggedosis som renner ned fra vispene, slik at o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet.

Sikt resten av ingredisensene, altså hvetemelet og bakepulveret, oppi bollen med eggedosis. 

Vend det deretter forsiktig med en slikkepott. Ved kraftig røring faller røren sammen, og rullkaken blir tung og tett. Hell røren på bakepair i en langpanne. 


Og stryk røren gjevnt utover. Pass på at spesielt  hjørene ikke blir fortynne. Stekes i midterste rille, 250 grader i ca. 5 minutter. Stek til den får en gul-brun farge. Den må IKKE stå for lenge, da blir den tørr og stiv og vanskelig å rulle.

Når den er ferdigstekt, tar du den ut av ovnen. Det er nå man må være rask, fordi alt er mye mer lettvindt når sukkerbunnen er varm. Du fukter deretter et (rent) kjøkkenhåndkle i lunkent vann og vrir det godt opp. 

Legg håndkledet flatt utover kaken i langpannen. Legg en kakerist opp-ned.

 Ta et godt tak i både langpannen og risten og hvelv kaken rundt. 

Fjern langpannen og ta papiret forsiktig av. 

Smør syltettlyet jevnt utover kaken.
Rull den fast sammen.Rull håndkeelet rundt kken. Avkjøl kaken før du deler den i skiver.Resultat.  Beklager for dålrig "resultat-bilde", men hadde så dårlig tid i dag, fordi vi det kom noen gjester på besøk. Fikk mange bra respons, så det er bare å glede seg :-)

HEDVIG

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

spatula

spatula

16, Asker

Hei, vi er to jenter på femten år som er glade i å bake! Vi baker alt fra boller og annen gjærbakst, til fullt pynktede cupcakes og cake pops. På denne bloggen legger vi ut oppskrifter med steg for steg bilder, som gjør det enkelt for deg der hjemme å bake, og ikke minst ha det gøy på kjøkkenet. Vi blir veldig glade for tilbakemeldinger, og hvis det er noe dere lurer på så spør oss gjerne! Vi håper at du vil følge med på vår bakeblogg.

Kategorier

Arkiv

hits