SJOKOLADE OG BRINGEBÆRKAKE

Hei! 

Nå er det lenge siden sist vi la ut ett innlegg, men heldigvis har vi mange klare til dere. Denne gangen har jeg laget sjokolade og bringebærkake. Dette er en frisk og god kake som passer godt til dessert eller om du bare vil ha noe godt til kaffen. Kaken tar litt tid å lage, men ventetiden er helt klart verdt det. Ønsker du ikke bringebær i kaken kan du erstatte bringebærsyltetøyet med jordbærsyltetøy om du vil.

Browniebunnen er en normal brownieoppskrift, så du kan fint lage vanlige brownies av den.

Til browniebunnen trenger du:

  • 225g smør
  • 300g sjokolade, helst mørk
  • 1 ts vaniljesukker/vaniljeekstrakt/frøene fra en vaniljestang
  • 200g brunt sukker
  • 225g sukker
  • 1ts salt
  • 4 egg
  • 150g hvetemel
  • 1/4 ts bakepulver

 

Først finner du frem alt du trenger, da er du sikker på at ingenting mangler!

Smelt smør og sjokolade i mikroen i ca 1 minutt. Rør til all sjokoladen er smeltet og du har en jevn masse.

Tilsett brunt sukker, vanlig sukker og vanilje.



Bland godt sammen.

Rør inn eggene.

Tilsett mel, salt og bakepulver.

Bland lett sammen til du får en jevn røre.

Hell røren i en kakefrom. Jeg fordelte røren i to former slik at jeg fikk passelig tykkelse på browniebunnen. Lager du brownien i to former kan du spise den andre som du ville gjort med en vanlig brownie. Server med vaniljeis og du har en supergod ikke minst enkel dessert.

Stek brownien på 180 grader i ca. 30- 40 min. Dette avhenger av tykkelsen og størrelsen på formen, så her er det viktig å følge med.

Til bringebærfromasjen trenger du:

  • 100g bringebærsyltetøy, hjemmelaget
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 gelatinplater
  • 5 dl kremfløte

Legg gelatinbladene i kaldt vann i fem minutter til de blir myke.

Varm bringebærsyltetøyet i en kjele.



Pisk fløten til krem. Pass på så det ikke blir smør.

Klem ut overflødig vann av gelatinplatene og tilsett i det varme bringebærsyltetøyet. Rør til du er sikker på at all gelatinen er oppløst.

Vend bringebær og gelatinblandingen inn i kremen.

Når du har vendt inn alt tilsetter du to spiseskjeer sitronsaft og vender dette inn. Nå kan det være lurt å smake til, slik at du får den friskheten du ønsker.

Fordel kremen over browniebunnen.

Dekk kaken med plastikkfolie. Viktig at alt er dekket.

Sett kaken i kjøleskapet i minimum 3-4 timer, helst natten over.

Pynt med friske bringebær eller annen ønskelig pynt.

Ferdig!

Håper du ble fristet og fikk lyst til å prøve denne kaken, den er virkelig SUPERGOD!

Thea

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

spatula

spatula

16, Asker

Hei, vi er to jenter på femten år som er glade i å bake! Vi baker alt fra boller og annen gjærbakst, til fullt pynktede cupcakes og cake pops. På denne bloggen legger vi ut oppskrifter med steg for steg bilder, som gjør det enkelt for deg der hjemme å bake, og ikke minst ha det gøy på kjøkkenet. Vi blir veldig glade for tilbakemeldinger, og hvis det er noe dere lurer på så spør oss gjerne! Vi håper at du vil følge med på vår bakeblogg.

Kategorier

Arkiv

hits