KANELBRØD

Hei!

Forsinket God Jul og Godt nytt år! Nå er vi endelig i 2014 og dette året blir spennende... Med siste innspurt på 10ende klasse, eksamener og karakterer. Mest spennende av alt å begynne på videregående skole. I løpet av året kommer det selvfølgelig også oppskrifter på deilige godsaker som du kan bake selv. Vi har også fått oss instagrambruker så hvis du ønsker å følge oss der heter vi: SPATULABLOG.

I dag har jeg laget Kanelbrød. Kanelbrød er på en måte kanelboller, bare at det er "brettet" på en spesiell måte og stekt i en brødform. Denne oppskriften gir et fantastisk godt, luftig og saftig kanelbrød. Oppskriften kan også brukes til å lage kanelboller (skillingsboller), kanelbollekake, kanelknuter eller vanlige boller om du vil. Jeg anbelfaler å bruke en kjøkkenmaskin siden deigen skal eltes såpass lenge, men du kommer deg greit unna for hånd.

Du trenger:

  • 5 dl melk
  • 150 g smør
  • 13 dl hvetemel
  • 1 ts hornsalt
  • 1 ts kardemomme
  • 2 dl sukker
  • 1 pk tørrgjær/ 1 pakke fersk gjær

Til fyllet:

  • smør (mykt)
  • sukker
  • kanel

Her kommer fremgangsmåten:

Som vanlig finner du frem alt du trenger så er du sikker på at ingenting mangler

Hell mel, sukker, kardemomme, gjær og hornsalt i en bakebolle og bland lett sammen enten for hånd eller med kjøkkenmaskinen.Smelt smøret i en kjele.

Når smøret er smeltet tilsetter du melken og varmer blandingen opp til 37 grader. Her kan det være lurt å bruke et termometer, har du ikke det kan du teste med å dryppe en liten dråpe på håndleddet. Er den for kald merker du det, er den for varm merker du det, men hvis den er akkurat merker du det ikke.

Tilsett smørmelk blandinden i melblandingen mens maskinen går. Elt deigen i 5-7 minutter.

Når deigen er ferdig eltet skal den være blank og den skal slippe bollen. Dekk med plastikkfolie og la deigen heve i 30-45 min. Et tips er å sette ovnen på 30 grader og la deigen heve der inne. Da får deigen et lunt sted å heve på, uten forstyrrelser og temperatursvingninger.

Når deigen er ferdig hevet finner du frem kjevle, slikkepott, mel, to brødformer som er dekket med bakepapir og fyllet.

Fyllet lager du slik:

Ta noen spiseskjeer smør, sukker og kanel i en bolle. Bland godt med en gaffel.

Sånn her ser det ut når alt er blandet.

Del deigen i TO deler og kjevl hver del ut til den er omtrent en halv centimeter tykk.

Smør på halvparten av fyllet.

Del deigen i like brede striper med et pizzahjul.

Legg stripene oppå hverandre.

Del i biter som vist på bildet.

Legg i brødform, og la etterheve i 30-45 min. Gjenta med den andre delen av deigen. Når brødene er ferdig hevet pensler du med egg og steker på 180 grader i 30- 40 minutter.

Ferdig stekte kanelbrød.

Så er det bare å nyte med en kopp te eller kakao. Brødet er også godt med brunost! 

Håper du ble inspirert til å bake dine egne kanelbrød!

THEA

 

2 kommentarer

Marthe Dybdahl

05.01.2014 kl.20:35

Du har en kjempe fin blogg! stå på videre!

MariHalvorsen

05.01.2014 kl.20:50

Det så herlig ut :)

Skriv en ny kommentar

spatula

spatula

16, Asker

Hei, vi er to jenter på femten år som er glade i å bake! Vi baker alt fra boller og annen gjærbakst, til fullt pynktede cupcakes og cake pops. På denne bloggen legger vi ut oppskrifter med steg for steg bilder, som gjør det enkelt for deg der hjemme å bake, og ikke minst ha det gøy på kjøkkenet. Vi blir veldig glade for tilbakemeldinger, og hvis det er noe dere lurer på så spør oss gjerne! Vi håper at du vil følge med på vår bakeblogg.

Kategorier

Arkiv

hits