MARENGS GRUNNOPPSKRIFT

Marengs er noe som faktisk er veldig enkelt og lage. Det beste resultatet, er hvis du følger oppskiften nøye. Man kan lage mye ut av marengs, som for eksempel pavlovaterte. Men du kan også lage små pikekyss. Ved disse juletider kan resultatet være perfekt til julegaver, eller kanskje til juleselvskap. Her kommer grunnoppskiften på marengs:

Du trenger:

  • 3 eggehviter
  • 125 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • eventuelt konditorfarge, om du ønsker 

Fremgangsmåte:

Finn frem alle ingrediensene du trenger.


Pisk eggehvitene til de skummer i en mikser. Veldig viktig at alt er rent, og at det ikke er noe annet i bollen enn det skal. Det kan føre til dårlig resultat.


Det tar ca. 2-5 minutter. Gjør dette på høy hastighet.


Bland sukkeret og vaniljesukkeret sammen. 


Tilsett litt og litt av blandingen i eggehvitene, mens du pisker på høy hastighet. Marengsblandingen er ferdig når alt er blandet, og det har blitt fluffy og hvitt.


Nå er det fitt valg av hva du vil gjøre md grunnblandingen. Vi fordelte marengsen i tre skåler, og tok opp i ulik konditorfarge. Deretter puttet vi den oppi en sprøytepose med ulike tipper.Så det er bare og la seg bli inspirert.


Vi la marengsene på et stekebrett med babepapir. Marengsen stekes på 100 grader, i 45 minutter.


Resultat. 


Tips: putt marengsene i små fine plastikkposer og gi de bort.  Håper du likte innlegget. Vi beklager for så dårlig bildekvalitet, det ble dessverre mobilbilder denne gang.

THEA OG HEDVIG

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

spatula

spatula

16, Asker

Hei, vi er to jenter på femten år som er glade i å bake! Vi baker alt fra boller og annen gjærbakst, til fullt pynktede cupcakes og cake pops. På denne bloggen legger vi ut oppskrifter med steg for steg bilder, som gjør det enkelt for deg der hjemme å bake, og ikke minst ha det gøy på kjøkkenet. Vi blir veldig glade for tilbakemeldinger, og hvis det er noe dere lurer på så spør oss gjerne! Vi håper at du vil følge med på vår bakeblogg.

Kategorier

Arkiv

hits