LUSSEKATTER

Heihei!

Selvom det er noen dager siden det var 13. Desember og Santa Lucia er Lussekatter fortsatt deilige smakfulle juleboller (om man kan kalle de det)! De er enkle lage og gode kose seg med i julen. Her kommer oppskriften:

  • En porsjon bolledeig (oppskrift har Hedvig allerede lagt ut p bloggen)
  • Safran eller Gurkemeie
  • Rosiner
  • Ett egg til pensling (om nskelig)

Frst lager du en porsjon med tradisjonell bolledeig og tilsetter en teskje safran, eller gurkemeie. Deretter lar du deigen heve p vanlig mte.

Nr deigen er ferdig hevet deler du den opp i like emner.

Rull til lange "plser".

Rull endene sammen mot midten.

Ha p to rosiner p hver lussekatt.

Putt lussekattene p et stekebrett og la dem etterheve i minst en halvtime. Jo lenger du etterhever de jo luftigere blir de. Imens de hever kan du for eksempel forvarme ovnen til 200 grader.

Stek til de er gyldenbrune og gjennomstekte Hvor lang tid det tar er avhengig av ovn og strrelsen p ovnen s her er det bare flge med.

Hper du ble inspirert og at du fikk lyst til lage dine egne lussekatter til jul!

THEA




Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

spatula

spatula

16, Asker

Hei, vi er to jenter p femten r som er glade i bake! Vi baker alt fra boller og annen gjrbakst, til fullt pynktede cupcakes og cake pops. P denne bloggen legger vi ut oppskrifter med steg for steg bilder, som gjr det enkelt for deg der hjemme bake, og ikke minst ha det gy p kjkkenet. Vi blir veldig glade for tilbakemeldinger, og hvis det er noe dere lurer p s spr oss gjerne! Vi hper at du vil flge med p vr bakeblogg.

Kategorier

Arkiv

hits