LUSSEKATTER

Heihei! 

Selvom det er noen dager siden det var 13. Desember og Santa Lucia er Lussekatter fortsatt deilige smakfulle juleboller (om man kan kalle de det)! De er enkle å lage og gode å kose seg med i julen. Her kommer oppskriften:

  • En porsjon bolledeig (oppskrift har Hedvig allerede lagt ut på bloggen)
  • Safran eller Gurkemeie
  • Rosiner
  • Ett egg til pensling (om ønskelig)

 

Først lager du en porsjon med tradisjonell bolledeig og tilsetter en teskje safran, eller gurkemeie. Deretter lar du deigen heve på vanlig måte.

Når deigen er ferdig hevet deler du den opp i like emner.

Rull til lange "pølser".

Rull endene sammen mot midten.

Ha på to rosiner på hver lussekatt.

Putt lussekattene på et stekebrett og la dem etterheve i minst en halvtime. Jo lenger du etterhever de jo luftigere blir de. Imens de hever kan du for eksempel forvarme ovnen til 200 grader.

Stek til de er gyldenbrune og gjennomstekte Hvor lang tid det tar er avhengig av ovn og størrelsen på ovnen så her er det bare å følge med.

Håper du ble inspirert og at du fikk lyst til å lage dine egne lussekatter til jul!

THEA
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

spatula

spatula

16, Asker

Hei, vi er to jenter på femten år som er glade i å bake! Vi baker alt fra boller og annen gjærbakst, til fullt pynktede cupcakes og cake pops. På denne bloggen legger vi ut oppskrifter med steg for steg bilder, som gjør det enkelt for deg der hjemme å bake, og ikke minst ha det gøy på kjøkkenet. Vi blir veldig glade for tilbakemeldinger, og hvis det er noe dere lurer på så spør oss gjerne! Vi håper at du vil følge med på vår bakeblogg.

Kategorier

Arkiv

hits