HJEMMELAGDE FLØTEKARAMELLER/ HJEMMELAGET FLØTEKARAMELLSAUS

Hei! 

Nå er det snart jul og under en uke til julaften. I den anledning har jeg laget og bakt litt forskjellige ting. En av disse tingene er hjemmelagde fløtekarameller og du har virkelig ikke smakt ekte karamell før du har laget din egen. Fløtekarameller er overraskende lett å lage, det eneste du må passe på er at det blir fryktelig varmt. Det er jo tross alt kun smeltet sukker. Du kan selvfølgelig variere karamellene ved å tilsette for eksempel vaniljeekstrakt, litt havsalt eller sjokolade. Dette vil gi en liten twist, men personlig liker jeg best den gode, gamle, tradisjonelle fløtekaramellen. Av denne fløtekaramelloppskriften kan du også lage karamellsaus.

Her er det du trenger:

  • 2 dl perlesukker
  • 2 dl lys sirup
  • 2 dl fløte (kremfløte)
  • 2 ss meierismør

Først finner du frem alt du trenger for å lage karamellen.

Hell 2 dl lys sirup og 2 dl perlesukker i en stor gryte/kjele. Det er viktig at denne kjelen er stor for karamellen mangedobler seg i størrelse.

Bland og smelt dette litt sammen.

Deretter tilsetter du fløten og rører til den er blandet med sukkeret.

Kok blandingen til den er gyldenbrun og har en temperatur på over 120 grader, dette er viktig for at karamellen skal bli stiv.

Når karamellen er gyldenbrun og karamellfarget har du i kaldt smør og rører det godt inn.

Fyll opp i små konfektformer eller en stor firkantet form kledd med bakepapir. La karamellen sette seg over natten enten i kjøleskap eller på kjøkkenbenken. Så har du delige fløtekarameller som du kan kose deg med selv eller pakke inn i cellofan og gi bort i julegave.

For å lage hjemmelaget karamellsaus tilsetter du litt mer fløte i karamellen, eller koker den til en lavere temperatur. Dette er også en fin julegave, som jeg vet at mange vil bli glade for.

Håper du ble inspirert til å lage dine egne fløtekarameller.

THEA 

 

Én kommentar

Hilde Johanne<3

20.12.2013 kl.21:05

Denne oppskriften må jeg prøve!:)<3

Skriv en ny kommentar

spatula

spatula

16, Asker

Hei, vi er to jenter på femten år som er glade i å bake! Vi baker alt fra boller og annen gjærbakst, til fullt pynktede cupcakes og cake pops. På denne bloggen legger vi ut oppskrifter med steg for steg bilder, som gjør det enkelt for deg der hjemme å bake, og ikke minst ha det gøy på kjøkkenet. Vi blir veldig glade for tilbakemeldinger, og hvis det er noe dere lurer på så spør oss gjerne! Vi håper at du vil følge med på vår bakeblogg.

Kategorier

Arkiv

hits