MAKRONER MED SITRONKREM

Hei!

I dag har jeg laget deilige rosa makroner med et sitronfyll som smaker akkurat som Fox! Makroner er i seg selv litt vanskelige å få til, men med god tålmodighet og den rette fremgangsmåten er dette noe alle kan få til. Det viktigste er å ta seg god tid når du lager makroner, fordi dette er tidkrevende små franske bakværk. Makroner kommer fra Frankrike, og er noe av det mest populære du kan lage nå for tiden. Du kan variere makronene på enkle måter, ved å for eksempel tilsette en spiseskje kakaopulver (100%) får du sjokolademakroner. Du kan også variere kremen inni makronene, der kan du bruke alt fra vanlig smørkrem, syltetøy, lemon curd osv.
Til selve makronen:

  • 80 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 170 g melis
  • 130 g malt mandler/mandelmel
  • 100g eggehvite, ca 3 stk

Til "Fox" kremen:

  • Noen teskjeer lemon curd (jeg brukte ferdig)
  • Melis
  • Rød konditorfagre, eller rosa pastafarge

Slik gjør du:Finn frem alt du trenger, da er du sikker på at ingenting mangler.

Hell eggehvitene i en bolle.Pisk dem stive.

Tilsett litt og litt sukker og pisk til du får en stiv og blank marengs.

Bland malte mandler og melis sammen i en skål.

Hvis du vil ha fargede makroner kan du ha i litt pastafarge (Viktig! Bruker du vannbaserte farger vil marengsen skille seg) og mikse i noen sekunder til.Nå kommer det vanskelige med makroner. Tilsett en tredjedel av mandelmelis blandingen, vend til det er blandet, tilsett enda en tredjedel av blandingen og vend. Så tilsetter du resten av blandingen. Hele røren skal vendes/blandes ca 50 ganger, noen ganger må den vendes mer, andre ganger mindre. Du må se på konsistensen, den skal renne av slikkepotten, men ikke renne så fort. Den skal ikke være for løs, men heller ikke for hard. Et tips hvis du ønsker perfekte makroner er å se på makronbakevideoer på youtube. 

Sånn skal konsistensen være. På denne røren brukte jeg rundt 70 vendinger, men dette varierer fra gang til gang. Derfor er det viktig å være nøye, og følge med på røren slik at det ikke skjer noe dumt. Blir røren for tynn flyter de altfor mye utover, og blir røren for tykk sprekker de på toppen og den autentiske foten blir ikke synlig.

Når røren er ferdig finner du frem en stor sprøytepose med en rund tipp (wilton 1A) og bakebrett med bakepapir.

Et tips hvis du ikke har noen til å holde posen er å tre den over et glass/ en vase eller lignende. Da har du begge hender til å få med deg all røren.

Ferdig fylt sprøytepose!

Sprøyt ut små sirkler på størrelse med femkroninger på et bakepapir. Forvarm ovnen til 150 grader, og la makronene stå å tørke i minst femten minutter til du kan ta forsiktig på de uten at masse røre henger igjen på fingrene.

Stek dem midt i ovnen i 12 minutter.

Ferdig! La makronene avkjøle seg før du løsner dem fra papiret.

Match dem opp to og to.

Så er det på tide å begynne å fylle!

Fyllet lager du enkelt ved å ta noen teskjeer lemon curd i en bolle, tilsett melis og litt rosa konditorfarge om ønskelig. Bland godt sammen og tilsett melis til du får ønskelig konsistens. Fyll kremen i en sprøytepose og oppbevar den i kjøleskap til du skal bruke den.

Fyll med øsnkelig mengde krem, og press makronene forsiktig sammen.

Ferdig!! 

Håper det smaker!

Thea

2 kommentarer

artpopist

24.11.2013 kl.11:26

namm ser godt ut♥

Ta gjerne ein titt innom bloggen min

Hilde Johanne<3

24.11.2013 kl.12:35

Wow, du er flink! <3

Skriv en ny kommentar

spatula

spatula

16, Asker

Hei, vi er to jenter på femten år som er glade i å bake! Vi baker alt fra boller og annen gjærbakst, til fullt pynktede cupcakes og cake pops. På denne bloggen legger vi ut oppskrifter med steg for steg bilder, som gjør det enkelt for deg der hjemme å bake, og ikke minst ha det gøy på kjøkkenet. Vi blir veldig glade for tilbakemeldinger, og hvis det er noe dere lurer på så spør oss gjerne! Vi håper at du vil følge med på vår bakeblogg.

Kategorier

Arkiv

hits