HVETEBOLLER

Hveteboller er noe de fleste liker! Det er et fantastisk bakeverk, som passer til hver og en anledning. Man kan tilpasse deigen til hva du selv liker best, ved bare tilsette for eksempel rosiner, sjokolade, krydder, ntter, og mer. Hvis du tar deg tid, s blir resultatet som oftest best. Hvetebolle-oppskriften er grunnoppskriften p mange av andre bakeverk, som foreksempel kanelboller, skoleboller, og mer. Det er en deig til 24 stk. sm, eller 12 stk. store. Her kommer oppskriften p verdens beste hveteboller.

Du trenger:

  • 100 g margarin
  • 3 og en halv dl melk
  • 50 g gjr
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • en halv ts. hornsalt
  • 500-600 g hvetemel
  • Noe tilbehr, hvis du vil (jeg har i sjokolade)

Fremgangsmte:



Finn frem alle ingrediensene, s er du sikker p at du har alt du trenger!

Smelt smrret.



Deretter tilsett melken, og f en temperatur p 37 grader.




Hell s alt i en bolle, og bland inn gjren.




Bland inn resten av ingrediensene, bortsett fra alt melet.



Tilsett mel helt til den slipper ut av bollen. (det gjelder ogs for de som baker for hnd)

La deigen heve i ca. 30 minutter. Det er smart legge over et hndle eller plastfolie. Da tar det ikke like land tid.




Etter hevingen, legg deigen utover bordet. Del den i like store deler. Rull bollen glatt, og legg de, p litt et stekebrett med litt mellomrom.




Dekk bollene med klede eller plastfolie, og la de enda heve i ca. 30 minutter.



Pensle dem litt med et egg vispet sammen med litt vann.

Stek bollene p nederste rille i ovnen i 230 grader i ca. 10-15 minutter. (Det er forskjellig fra hver ovn).




M-m-m-m, jeg eeeelsker nystekte boller. Gjerne nyt dem mens de er varme. Firster det?


HEDVIG

n kommentar

Hilde Johanne<3

24.11.2013 kl.12:35

NamNam<3!

Skriv en ny kommentar

spatula

spatula

16, Asker

Hei, vi er to jenter p femten r som er glade i bake! Vi baker alt fra boller og annen gjrbakst, til fullt pynktede cupcakes og cake pops. P denne bloggen legger vi ut oppskrifter med steg for steg bilder, som gjr det enkelt for deg der hjemme bake, og ikke minst ha det gy p kjkkenet. Vi blir veldig glade for tilbakemeldinger, og hvis det er noe dere lurer p s spr oss gjerne! Vi hper at du vil flge med p vr bakeblogg.

Kategorier

Arkiv

hits