HVETEBOLLER

Hveteboller er noe de fleste liker! Det er et fantastisk bakeverk, som passer til hver og en anledning. Man kan tilpasse deigen til hva du selv liker best, ved å bare tilsette for eksempel rosiner, sjokolade, krydder, nøtter, og mer. Hvis du tar deg tid, så blir resultatet som oftest best. Hvetebolle-oppskriften er grunnoppskriften på mange av andre bakeverk, som foreksempel kanelboller, skoleboller, og mer. Det er en deig til 24 stk. små, eller 12 stk. store. Her kommer oppskriften på verdens beste hveteboller. 

Du trenger:

  • 100 g margarin
  • 3 og en halv dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • en halv ts. hornsalt
  • 500-600 g hvetemel
  • Noe tilbehør, hvis du vil (jeg har i sjokolade)

 

 

Fremgangsmåte: 



Finn frem alle ingrediensene, så er du sikker på at du har alt du trenger! 

Smelt smørret. 



Deretter tilsett melken, og få en temperatur på 37 grader. 




Hell så alt i en bolle, og bland inn gjæren. 




Bland inn resten av ingrediensene, bortsett fra alt melet. 



Tilsett mel helt til den slipper ut av bollen. (det gjelder også for de som baker for hånd)

La deigen heve i ca. 30 minutter. Det er smart å legge over et håndle eller plastfolie. Da tar det ikke like land tid. 




Etter hevingen, legg deigen utover bordet. Del den i like store deler. Rull bollen glatt, og legg de, på litt et stekebrett med litt mellomrom.




Dekk bollene med klede eller plastfolie, og la de enda heve i ca. 30 minutter.



Pensle dem litt med et egg vispet sammen med litt vann.

 

Stek bollene på nederste rille i ovnen i 230 grader i ca. 10-15 minutter. (Det er forskjellig fra hver ovn). 




M-m-m-m, jeg eeeelsker nystekte boller. Gjerne nyt dem mens de er varme. Firster det?


HEDVIG 

 

 

Én kommentar

Hilde Johanne<3

24.11.2013 kl.12:35

NamNam<3!

Skriv en ny kommentar

spatula

spatula

16, Asker

Hei, vi er to jenter på femten år som er glade i å bake! Vi baker alt fra boller og annen gjærbakst, til fullt pynktede cupcakes og cake pops. På denne bloggen legger vi ut oppskrifter med steg for steg bilder, som gjør det enkelt for deg der hjemme å bake, og ikke minst ha det gøy på kjøkkenet. Vi blir veldig glade for tilbakemeldinger, og hvis det er noe dere lurer på så spør oss gjerne! Vi håper at du vil følge med på vår bakeblogg.

Kategorier

Arkiv

hits