HJEMMELAGET LIM(E)ONADE

Selvom denne drikken ikke er helt vinter/høstlig synes jeg at den er supergod, og passer til nesten enhver anledning. Selve drikken er kjempeenkel å lage, og kan varieres i det uendelige. Her kommer oppskriften:

  • 160g sukker
  • 155g vann, kaldt
  • 7 lime (eller 7 små sitroner), ca 3 dl
  • isbiter
  • kaldt vann

Fremgangsmåte:

Først finner du frem alt du trenger.

Hell sukkeret i en kjele sammen med vannet. Varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst og laken har blitt "klar" igjen.

Ferdig! Avkjøl sukkerlaken enten ved å la den stå på benken, i kjøleskapet, fryseren eller i vannbad.

Press limejuice.

Deretter siler du bort eventuelle frø fra limejuicen og har den i en mugge/flaske e.t.c. 

Tilsett isbitene til limejuicen.Hell i den avkjølte sukkerlaken.


 

Rør godt!

Nå kan du helle litt limonade i et glass, men pass på! Drikken er sterk så du må selv tilsette vann til du får den "styrken" du ønsker.Så er det bare å nyte denne supergode, friske drikken. Selvom den ikke er helt tradisjonell, på grunn av bruken av lime istedenfor sitron smaker den fortsatt ekstremt godt. En annen fin ting med limonade er at den kan varieres. Du kan for eksempel tilsette litt jordbærsyltetøy (*favoritt) for å få en jordbærettersmak og en rosa farge på limonaden, du kan ellers tilsette smaker som appelsin, tranebærjuice eller grapefrukt. Mulighetene er uendelige, og det er kun du som bestemmer. Gjør som DU føler for, og ta det DU synes er godt!

Håper det smaker :)

Thea

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

spatula

spatula

16, Asker

Hei, vi er to jenter på femten år som er glade i å bake! Vi baker alt fra boller og annen gjærbakst, til fullt pynktede cupcakes og cake pops. På denne bloggen legger vi ut oppskrifter med steg for steg bilder, som gjør det enkelt for deg der hjemme å bake, og ikke minst ha det gøy på kjøkkenet. Vi blir veldig glade for tilbakemeldinger, og hvis det er noe dere lurer på så spør oss gjerne! Vi håper at du vil følge med på vår bakeblogg.

Kategorier

Arkiv

hits